miércoles, 4 de junio de 2014

Lectura del mes de juny


Memorias de una viuda
Joyce Carol Oates font primària de la vida de Joyce Carol Oates.
L'obra impressiona per força el lector: el convida a assistir en directe a l'experiència dolorossíssima de perdre un ésser estimat.
Un dia de febrer de 2008, Joyce Carol Oates va portar el seu marit Raymond Smith a urgències on és diagnosticat d'una greu neumònia; vuit dies després una complicació acabava amb la seva vida.
La mort de Ray sacseja la vida de Joyce. Les seves memòries, recollides en aquest llibre són una reflexió profunda i sovint irònica del moments posteriors a la mort del seu company.
Memorias de una viuda és, per sosbre de tot, una història d'amor que ofereix al lector una mirada diferent, per inèdita, de la prolífica autora nordamerica.
 
                                            
Joyce Carol Oates
Nueva York, 16 de junio de 1938
Llicenciada en Llengua Anglesa per la Universitat de Syracuse, es va doctorar a la Universitat de Rice i va obtenir un màster en la Wisconsin-Madison. Va publicar la primera novel·la el 1964 i va ser professora de la Universitat de Detroit. Es va traslladar a Canadà amb el seu marit Raymond Smith, també escriptor i editor, on va fer de professora a la Universitat de Windsor, a Ontario i a on va fundar amb Raymond una editorial. El 1978 va tornar als Estats Units, a fer de professora d'Escriptura Creativa a la Universitat de Princeton. El 1970 va guanyar el National Book Award. Oats és membre de l'Acadèmia americana de les Arts i les Lletres.
És una autora tremendament fertil, ha escrit contes, relats curts, assaigs, poemes, novel·les infantils i juvenils, sovint signades amb seudònims.


Data de la Tertúlia: dimecres 11 de juny de 2014, a les 20.00

Lloc: Casal de Mira-Sol, a sant Cugat del Vallès.

La tertúlia literària del Club de Lectura de Mira-Sol és una trobada de lectors oberta en la que tothom és benvingut.


No hay comentarios:

Publicar un comentario